Skip to main content

Σπείρα έκλεβε σπίτια και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη τεσσάρων ξένων και δύο Ελλήνων - μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα - που έκλεβαν αυτοκίνητα, λήστευαν σπίτια και καταστήματα, έφτασαν οι αστυνομικοί μετά από απόπειρα ληστείας στο σπίτι αργυρ
Έκλεβαν αυτοκίνητα, λήστευαν σπίτια και καταστήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 60.000 ευρώ που είχαν αποκομίσει από την εγκληματική τους δράση.

Πρόκειται για 4 ξένους και δύο Έλληνες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους μετά από απόπειρα ληστείας στο σπίτι αρχυροχρυσοχόου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όταν οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από το θύμα και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 27χρονου δράστη. Από την προανάκριση προέκυψε ότι έκλεβαν συστηματικά αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα. Αναλυτικά:

- Την 25-02-2010, διέρρηξαν το κτίριο των Κοιμητηρίων Ευόσμου και από χώρο γραφείων αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.996,89 ευρώ.

- Την 18-12-2009, αφού εισήλθαν στο εσωτερικό οικίας στην περιοχή του Πλαγιαρίου, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου δύο μέλη της οικογένειας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

- Την 14-12-2009, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου, διέρρηξαν οικία, απ΄όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.

- Την 14-12-2009, στην περιοχή Τριλόφου, διέρρηξαν οικία, απ΄όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

- Την ίδια ημέρα και στην ίδια ως άνω περιοχή, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα από διαμέρισμα το οποίο διέρρηξαν.

- Την 14-12-2009, έθραυσαν τα τζάμια οικίας στην περιοχή της Επανομής, πλην όμως τράπηκαν άπραγοι σε φυγή.

- Αφαίρεσαν πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων.

Προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα προερχόμενα από αξιόποινες πράξεις έσοδά τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέβαιναν συστηματικά σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, στην περιοχή των Διαβατών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τηλεοράσεις, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων κτλ, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

- Δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ ερευνάται η νομιμότητα κατοχής και άλλων οχημάτων

- Τρία κυνηγετικά όπλα

- Ένα πιστόλι αερίου-κρότου

- Δύο κομμένες κάνες όπλων

- Δύο ασύρματοι

- Γάντια-κουκούλες

- Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

- Βιβλιάριο καταθέσεως, στον λογαριασμό του οποίου υπήρχε κατατεθειμένο το ποσό των 57.510 ευρώ, προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

- Χρηματικό ποσό, ύψους 3.600 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορουμένους καταδικάστηκε στο παρελθόν για υπόθεση ληστείας, δύο έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών, ενώ σε βάρος τέταρτου ατόμου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις νόμου περί αλλοδαπών.

ZENITH