Skip to main content

Spiegel: Η Ελλάδα χάρισε τα χρέη του ΠΑΟΚ στον φίλο του Πούτιν

Η είδηση της λύσης που έχει δοθεί στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Γερμανία.
Η είδηση της λύσης που έχει δοθεί στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Γερμανία.
 
Αυτό που αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του "spiegel", υπό τον τίτλο «η Ελλάδα χαρίζει τα χρέη στην ομάδα του φίλου του Πούτιν» είναι ότι ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αποτελεί στενό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, απελευθερώνεται από τα δεσμά των χρεών του, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, έχοντας τη δυνατότητα να πληρώσει σχεδόν λίγο λιγότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ και να γλιτώσει κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια, κάνοντας χρήση του νέου νόμου, τον οποίο υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν αναφέρεται με το όνομά του στο διάταγμα, ο Σαββίδης έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Τσίπρα...

Μετά από ένα σύντομο αφιέρωμα στις πλούσιες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη με την καπνοβιομηχανία και του ρόλου που ενδεχομένως παίζει στις θέσεις Ρωσίας και Ελλάδας, ο συντάκτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στις επαφές που είχαν γίνει με την κυβέρνηση Σαμαρά και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες όσον αφορά στην εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης, χτυπώντας πάνω στις αντιστάσεις της τρόικας, η οποία έβαλε σε προηγούμενη αντίστοιχη ρύθμιση για χρέη, όριο το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του "spiegel" η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να πάρει σημαντικό μέρος των οφειλών από επιχειρήσεις με χρέη, συγκριτικά με το να χάσει όλα τα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει από οφειλές (κάτι που κατηγορούσε σε περασμένες κυβερνήσεις) ενώ στη συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για ακόμα μία φορά σαφές ότι η ρύθμιση αφορά όλες τις επιχειρήσεις και σε καμία περίπτωση μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας επιχειρούν να παρουσιάσουν.

Ακόμα γίνεται αναφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο συχνά επισκιάζεται από τη βία, τους ισχυρισμούς χειραγώγηση, τα οικονομικά προβλήματα και χαμηλή προσέλευση, ωστόσο οι Έλληνες συνεχίζουν να το αγαπούν.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και της επιρροής που ασκούν αυτοί μέσα και από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Στο τέλος αναφέρεται: "Η φορολογική υποχρέωση των Ελλήνων και των επιχειρήσεων είναι 76 δις ευρώ, σύμφωνα με τα Κυβερνητικά στοιχεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι είναι ρεαλιστικό να συλλέξει περισσότερα απο εννιά δις...".
 
Πηγή paok24.com
 
πηγή paok24.com

ZENITH