Skip to main content

Spiegel: Το παρασκήνιο του Eurogroup και η «εξοργιστική» πρόταση Βαρουφάκη

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του Eurogroup κατά τις πληροφορίες που συνέλεξε, αποκαλύπτει το Spiegel, χαρακτηρίζοντας «πολύ βαρύ» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα.

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του Eurogroup κατά τις πληροφορίες που συνέλεξε, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, χαρακτηρίζοντας «πολύ βαρύ» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σήμερα ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, το Spiegel επισημαίνει πως στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ο Γιάννης Βαρουφάκης τράβηξε την προσοχή όλων με την πρόταση που πραγματοποίησε.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πίσω όλες τις κοστοβόρες προεκλογικές δεσμεύσεις του με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας.

Σύμφωνα με το Spiegel, το παραπάνω φαίνεται πως εξόργισε τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Αθήνα δεν δείχνει καμία ένδειξη συμβιβασμού και πως οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωζώνη, χωρίς να πάρει τίποτα, να δώσει περισσότερα.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «κήρυξη πολέμου» 18 χωρών στην Ελλάδα και κοινή απόφαση για «πολύ σκληρή γραμμή» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
 

ZENITH