Skip to main content

Σπίγκελ των FT: Θα έχουμε μακρά εβδομάδα

Εάν το άθροισμα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας συναθροίζονται στην «πάταξη της φοροδιαφυγής», τότε θα έχουμε μια μακρά εβδομάδα, έγραψε στο twitter ο αρθρογράφος των Financial Times.

Μακρά εβδομάδα στο ελληνικό ζήτημα βλέπει ο αρθρογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, και ενώ στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια για την κυβέρνηση, καθώς το Σάββατο λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Όπως έγραψε στο twitter ο Σπίγκελ, εάν το άθροισμα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας συναθροίζονται στην «πάταξη της φοροδιαφυγής», τότε θα έχουμε μια μακρά εβδομάδα.

Ο ίδιος παραπέμπει σε άρθρο του, όπου σημειώνει πως μόνο εάν συμφωνηθούν οι μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να «τρέξει» η τετράμηνη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα.

Κατά τον Σπίγκελ, η Αθήνα αναμένεται να υποβάλει μια περισσότερο λεπτομερή λίστα τη Δευτέρα, αλλά ήδη υπάρχουν αμφιβολίες ότι το πλάνο του Βαρουφάκη μπορεί να βρει αντίσταση. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εδώ και εβδομάδες παραπονούνταν πως οι προτάσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ για μεταρρυθμίσεις δεν ήταν λεπτομερώς κατατεθειμένες από τον ίδιο και δεν συνδυάζονταν με εκτιμήσεις για την επίδραση που θα είχαν στον προϋπολογισμό του κράτους. Αξιωματούχοι που είδαν τη λίστα μέσα στο Σαββατοκύριακο δηλώνουν πως είναι εξίσου ασαφής.

 

ZENITH