Skip to main content

Σπηλιωτόπουλος: Ανάγκη επανίδρυσης και ανασυγκρότησης της ΝΔ

«Η διαδικασία επιλογής αρχηγού είναι βαριά πολιτική, δεν κάνουμε καλλιστεία, επιλέγουμε πολιτικές προτάσεις» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση
«Η διαδικασία επιλογής αρχηγού είναι βαριά πολιτική, δεν κάνουμε καλλιστεία, επιλέγουμε πολιτικές προτάσεις» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, προτάσσοντας την Ανάγκη επανίδρυσης και ανασυγκρότησης της παράταξης.

«Γεράσαμε και δεν αρέσουμε, πρέπει να επανιδρυθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους παρελθόντος», τόνισε.

«Θέλουμε ένα κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας που θα είναι εγκλωβισμένο σε ποσοστά ή ένα κόμμα πλατύ, πολυσυλλεκτικό που να διασφαλίζει προοπτική εξουσίας;», αναρωτήθηκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται λύσεις  που να απαντούν στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και όχι λύσεις αριστερές, δεξιές ή κεντρώες».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι το δίλημμα είναι εκσυγχρονισμός ή λαϊκισμός, τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός θα πρέπει να απομονωθεί. «Ξεχάσαμε το κόμμα στην μετεκλογική περίοδο και πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος και γι΄ αυτό πρέπει να καθιερώσουμε αρχές για τη λειτουργία του και για τη σχέση μας με την κοινωνία» υπογράμμισε.

Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε αδικημένη την κυβέρνηση από το αποτέλεσμα των εκλογών και τόνισε ότι «στόχος είναι να ξαναγίνει η ΝΔ το μεγάλο πλειοψηφικό κόμμα που οδήγησε τον τόπο στις μεγάλες επιλογές».

«Μην ακούτε όσους λένε ότι το άνοιγμα στην κοινωνία υποβαθμίζει τον ρόλο των κομματικών στελεχών», σημείωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι τιμή μας που η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, που προσφεύγει στην ανοικτή κοινωνία για να εκλέξει τον αρχηγό του».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ενωτικός από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, τονίζοντας ότι «η παράταξη πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση και η 30η Νοεμβρίου πρέπει να βρει τη ΝΔ ενωμένη. Όποιος τολμήσει να διαταράξει την ενότητα, θα βρει απέναντί του τη βάση του κόμματος».

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη

Ενωτικός εμφανίστηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν, αυτά που μας χωρίζουν και αυτά που μας πληγώσανε» και «να υπηρετήσουμε όλοι μία νέα ΝΔ και να μην αφήσουμε να επικρατήσουν πλαστά διλήμματα».

Και πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εκφραστούν σαν πιο νεοδημοκράτες από τους άλλους. Αυτοί οδηγούν σε μία καθαρή, αλλά μικρή και αδύναμη ΝΔ».

ZENITH