Skip to main content

«Σπονδυλωτή» λύση για τη ρευστότητα ζητεί η κυβέρνηση

Συμφωνία κομμάτι-κομμάτι περιμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιου είδους βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους.

Την αισιοδοξία τους για ξεμπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, αναμένοντας κάποιου είδους «σπονδυλωτή» λύση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει κάποιο ποσό βοήθειας.

«Η λύση θα είναι "σπονδυλωτή", υπό την έννοια ότι θα δοθεί κομμάτι-κομμάτι», τονίζουν χαρακτηριστικά, ενώ όπως αναφέρουν η κυβέρνηση αναμένει πρώτα κινήσεις από την ΕΚΤ, κατόπιν αποφάσεων του Eurogroup, αρχής γενομένης απο την επαναγορά ελληνικών ομολόγων και στη συνέχεια με το πράσινο φως στις τράπεζες να εισέλθουν στην αγορά εντόκων γραμματίων, αλλά και με την επιστροφή του 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι το κλίμα στο χθεσινό EuroWorking Group ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο και σημείωναν ότι ποτέ δεν λαμβάνονται αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο, άρα δεν υπήρχε θέμα εξεύρεσης λύσης χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τα περισσότερα εμπόδια τίθενται από τους χαμηλόβαθμους τεχνοκράτες, τα μέλη δηλαδη των τεχνικών κλιμακίων, «φωτογραφίζοντας» έτσι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επηρεάζει αυτό τον κύκλο.

ZENITH