Skip to main content

Σπυρόπουλος: Η Σύμβαση Εργασίας βάζει φρένο στο πάγωμα των μισθών

Η υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μπορεί να ανατρέψει το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.
Η υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μπορεί να ανατρέψει το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν το μνημόνιο να αναιρεί κεκτημένα ετών.

«Στην Ευρώπη το δίκαιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι ιδιαίτερα ισχυρό και είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Εάν η Σύμβαση δεν ανατρέπει το μνημόνιο, αλλά το συνυπολογίζει, έχουμε ισχυρά ερείσματα για να την προασπίσουμε και να γίνει κοινά αποδεκτή», υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είχε υπογραμμίσει τη Δευτέρα πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας, η κυβέρνηση θα επιβάλλει το τριετές πάγωμα των μισθών με νομοθετική ρύθμιση.

ZENITH