Skip to main content

Στα 300 δισ. ευρώ η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

Στο πρωθυπουργικό γραφείο τις τελευταίες μέρες έφτασε μια μελέτη, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αρμοδίων στελεχών του.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο τις τελευταίες μέρες έφτασε μια μελέτη, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αρμοδίων στελεχών του, που έχουν επωμισθεί το έργο της αξιοποίησης όλων των μέσων που θα επιτρέψουν τη χώρα να βγει μια ώρα νωρίτερα από το σημερινό καθεστώς της τριπλής επιτήρησης. Ο λόγος αφορά στην έκθεση που καταγράφει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της αγγίζει - σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις - το ποσό των 300 δισ. ευρώ. Όσο δηλαδή είναι και το δημόσιο χρέος. Το παράδοξο της ιστορίας; Στη συντριπτική της πλειοψηφία, αυτή η περιουσία παραμένει ανεκμετάλλευτη και ουσιαστικά «παρατημένη» στην τύχη της.

Γι΄ αυτό και η εντολή που έχει δοθεί από τον ίδιο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο και τον γρηγορότερο τρόπο. Απομένει να δούμε με ποιο τρόπο ή ποιους τρόπους θα γίνει αυτό. Πάντως, το ενδεχόμενο να πουληθεί ή να ενοικιασθεί δημόσια γη σε τρίτους και δη ιδιώτες δεν υπάρχει.

Το δημοσίευμα του Γκάρντιαν, το οποίο αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το περίεργο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι τα δημοσιεύματα με ανάλογο περιεχόμενο, το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν...

ZENITH