Skip to main content

Στα 300 εκατ. ευρώ η δαπάνη των προγραμμάτων Leader

Στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική δαπάνη των προγραμμάτων Leader, τα οποία στόχο έχουν την ενθάρρυνση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην Αγροτική Ανάπτυξη, όπως τονίζει η αρμόδια υπουργός, Κ. Μπ
Στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική δαπάνη των προγραμμάτων Leader, τα οποία στόχο έχουν την ενθάρρυνση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην Αγροτική Ανάπτυξη, όπως τονίζει η αρμόδια υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

«Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, προτεραιότητά μας είναι οεξορθολογισμός των διαθέσιμων πόρων και δαπανών, με παράλληλη στήριξητης ανάπτυξης της υπαίθρου και ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών», υπογραμμίζει η κα Μπατζελή, η οποία θα παραστεί στην ημερίδα δημοσιοποίησης των ιδιωτικών επενδύσεων του ΠρογράμματοςΑγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που πρόκειται ναπραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Παράλληλα, σειρά από ημερίδες έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις διαδικασίες ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων στα προγράμματα της «Ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και τη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» (Άξονας 3) και της «Εφαρμογής της προσέγγισης Leader» (Άξονας 4) του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Οι ημερίδες δημοσιοποίησης του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσουν από τη Ρόδο (2/6), το Ηράκλειο (2/6) και τα Χανιά (3/6) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ημερίδες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

ZENITH