Skip to main content

Στα 64 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ακόμη τέσσερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 64.
Ακόμη τέσσερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 64.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι το σύνολο ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του «Δυτικού Νείλου» είναι 64, ενώ τα θύματα του ιού παραμένουν τέσσερα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σχετικά, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, οι 28 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 31 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αποθέματα αίματος

Επαρκείς ποσότητες αίματος διαθέτει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των προγραμματισμένων και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και για τις ιατρικές πράξεις που απαιτούν χορήγηση αίματος.

Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος, ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τα αποθέματα αίματος.

«Το Νοσοκομείο μας στις 17 Αυγούστου είχε γενική εφημερία και πραγματοποιήθηκαν όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις. Για μία δε εξ αυτών απαιτήθηκαν οκτώ φιάλες αίματος», ανέφερε ο κ. Χριστιανόπουλος.

ZENITH