Skip to main content

Στα 82 δολάρια το πετρέλαιο

Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση του υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα αμερικανικά στρ
Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση του υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαίου υποχωρούσε κατά 6 σεντς στα 82,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ σημείωνε οριακή αύξηση κατά ένα σεντ στα 81,29 δολάρια.

Αναλυτές που ρωτήθηκαν από την υπηρεσία «Dow Jones Newswires» ανέφεραν ότι αναμένουν αύξηση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια,μετά και την θεαματική αύξησή τους κατά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Εκτιμούν πάντως ότι θα υπάρξει μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια και των προϊόντων διύλισης κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Η αγορά, για να καθορίσει την κατεύθυνσή της αναμένει επίσης και τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν την Μεγάλη Παρασκευή.

ZENITH