Skip to main content

Στα άκρα η κόντρα Τζαβάρα - Καστανίδη

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τζαβάρας.
Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή την δήλωση του υπουργού ότι: «αν δεν ζητήσει συγνώμη (σ.σ. ο κ. Τζαβάρας) και δεν αποδοκιμαστεί από το κόμμα του για τα όσα είπε περί αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών που είναι φίλοι της κυβέρνησης», ο ίδιος θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

«Η δήλωση του κ. Τζαβάρα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση αποφυλακίζει φίλους της εμπόρους ναρκωτικών είναι πολιτικά αήθης, απρεπής και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε «ο κ. Τζαβάρας είναι επικίνδυνος και θα πρέπει να ελεγχθεί από τον αρχηγό του κόμματός του, ειδάλλως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη η ΝΔ».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καστανίδης, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Χαρίτων ελήφθησαν ομόφωνα, στηρίζονται σε προτάσεις του κατηγορήσαντος εισαγγελέως, στηρίζονται σε δύο γνωμοδοτήσεις που έχουν κάνει ειδικός εισηγητής και υπηρεσιακός εισηγητής και τέλος όλοι μαζί ομοφώνως απεφάνθησαν στις δύο συνεδριάσεις προ των εκλογών, υπό τον κ. Ανδρεουλάκο.

Νωρίτερα, ο κ. Τζαβάρας είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής: «Με Προεδρικό Διάταγμα που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δίνετε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών, που είναι φίλοι σας, σε άλλου είδους κατάδικους οι οποίοι έχουν συνέπειες από καταδικαστικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων».

Απαντώντας το απόγευμα στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας σε δική του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εναντίον του απειλές για προσωπική ποινική και αστική δίωξη εξαιτίας της γνώμης που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής σχετικά με πρότασή του για την απονομή χάριτος σε πολίτη που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι ετών για εμπορία ναρκωτικών, στρέφονται ευθέως κατά του δικαιώματος που έχει για απεριόριστη ελευθερία γνώμης και λόγου. Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας, προδίδει άγνοια περί του ακαταδίωκτου του βουλευτή για την έκφραση γνώμης στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Καστανίδης για λόγους κοινοβουλευτικής ευπρέπειας οφείλει να παραιτηθεί», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

ZENITH