Skip to main content

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ Κύπριος εφοπλιστής κι άλλοι ύποπτοι

Κύπριος επιχειρηματίας εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγει, καθώς μεταξύ άλλων δεν είχε δηλώσει ενοίκια, που εισέπραττε για ακίνητα που έχει στο κέντρο της Αθήνας εδώ και 10 χρόνια.
Καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον Κύπριο επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγει δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα το πρωί από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες από χθες βράδυ, ωστόσο, επιμένουν ότι ο εν λόγω αποκαλύφθηκε ότι είχε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, υψηλά ενοίκια που εισέπραττε για ακίνητα που έχει στο κέντρο της Αθήνας, εδώ και ...δέκα χρόνια. Υπολογίζεται ότι η συνολική φορολογητέα ύλη που διέφευγε αποτιμάται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και το πρόστιμο που θα του επιβληθεί να φτάνει στα 40 εκατ. ευρώ.

Το πρωί ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε την υπόθεση και τις διαστάσεις της, αλλά διευκρίνισε ότι ο έλεγχος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό, πάντως, θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι παρά μια από τις πολλές που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «κυκλοφορήσει» όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις, πρώτον για παραδειγματισμό και δεύτερο για να αποδείξει στο ευρύ κοινό ότι δεν καλείται μόνο αυτό να συμβάλει στο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, αλλά ότι «στο χορό θα μπουν» και όσοι επώνυμοι φοροδιαφεύγουν.

ZENITH