Skip to main content

«Στα δύο» η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για τα φορολογικά μέτρα

Οι δύο τάσεις εντός της κυβέρνησης, σχετικά με την άσκηση οικονομικής πολιτικής και το περιεχόμενό της, φαίνεται να παγιώνονται και να οριστικοποιούνται.
Οι δύο τάσεις εντός της κυβέρνησης, σχετικά με την άσκηση οικονομικής πολιτικής και το περιεχόμενο της, φαίνεται να παγιώνονται και να οριστικοποιούνται. Όπως προκύπτει κι από τις δηλώσεις του Σαββατοκύριακου, από τη μια πλευρά υπάρχουν οι «κοινωνιστές», οι οποίοι πολύ δύσκολα θα αποδεχθούν σκληρά μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας, όπως αυτά που σχεδιάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών. Με την ομάδα αυτή συντάσσονται μεταξύ άλλων η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Παπουτσής. Τελευταία, στην ίδια ομάδα προστέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος δήλωσε ότι απαιτούνται μέτρα με το κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ομάδα των «πραγματιστών», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν τώρα δεν ληφθούν σοβαρά οικονομικά μέτρα, τότε κάθε απόπειρα ανόρθωσης των δημοσιονομικών θα τιναχθεί στον αέρα. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, με ποια από τις δύο ομάδες θα συνταχθεί ο πρωθυπουργός.

ZENITH