Skip to main content

Στα μαχαίρια Κωνσταντοπούλου-Μπακογιάννη

Σφοδρή αντιπαράθεση με φαρμακερές ατάκες ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής και τη βουλευτή της ΝΔ.

Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, το βράδυ στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η αντίδραση της κα Μπακογιάννη για την απόφαση της προέδρου να μην υπογράψει αίτημά της για να ταξιδέψει στο Παρίσι για την πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και η επίθεση της κας Κωνσταντοπούλου στον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, νωρίτερα σήμερα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το στραπάτσο που πάθατε σήμερα ήταν μεγάλο και ότι ο εκνευρισμός σας, σας έφερε στην κατάσταση να πρέπει να λειτουργήσετε με τη λογική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, στην προσπάθεια να συσπειρώσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα το κάνετε έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας ότι ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Και δεν είναι αυτός με τον οποίο λειτουργείτε τον τελευταίο καιρό. Κάν'τε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους», είπε η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ερμηνεύει επιλεκτικά τον κανονισμό της βουλής, με αφορμή την «έξωση» στους πρώην πρωθυπουργούς από τη Βουλή. «Αν εσείς πιστεύετε ότι μία δική σας απόφαση μπορεί να καταργεί τον κανονισμό», είστε βαθιά νυχτωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, την προέτρεψε να παραιτηθεί και να γίνει μία απλή βουλευτής. «Βάλτε άλλο Χριστιανό σε αυτή τη θέση», είπε.

Η τελευταία ατάκα της βουλευτού της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία τη ρώτησε: «Έχετε προτίμηση επί του θρησκεύματος του προέδρου της Βουλής;», για να πάρει την απάντηση της κα Μπακογιάννη: «Ατυχήσατε, μιλάτε με άνθρωπο που έχει δώσει εξετάσεις. Όταν φτάσετε τις μάχες που έχω δώσει εγώ, τότε θα μιλάτε».

«Φαντάστηκα ότι όταν πήρατε το λόγο επί προσωπικού, θέλατε να απαντήσετε σε κάποια προσωπική προσβολή, δεν φαντάστηκα ότι θα θέλατε να απευθύνετε προσωπικές προσβολές», της απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, που έδωσε τη δική της εξήγηση για το τι συνέβη με την άδεια που ζητούσε η κ. Μπακογιάννη.

Όταν η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να ανταπαντήσει, η πρόεδρος της βουλής δεν της το επέτρεψε και έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. «Τόσο πολύ φοβάστε την απάντηση;», ακούστηκε να λέει από τα έδρανα η βουλευτής της ΝΔ, ζητώντας επίμονα να μιλήσει.

«Με το χέρι στην τσέπη μέσα στη μέση του βουλευτηρίου, την ώρα που μιλάει ο υπουργός; Αν θέλετε τόσο πολύ το λόγο, θα σας δώσουμε το λόγο μετά. Καθίστε στη θέση σας και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε και να μη δίνετε αυτή την εικόνα», την επέπληξε η πρόεδρος της Βουλής.

ZENITH