Skip to main content

Στα μέσα του καλοκαιριού το 2ο Public στη Θεσσαλονίκη

Στο τέλος Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο κατάστημα της αλυσίδας Public στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 15 εκ. ευρώ, σε ακί
Στο τέλος Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο κατάστημα της αλυσίδας Public στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προστεθεί σε εκείνο που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν έχουν εξελιχθεί το ίδιο καλά για την ελληνική εταιρεία και στα εκτός συνόρων επενδυτικά της σχέδια, αφού η κρίση την ανάγκασε να κάνει πράξη το «ήλθον, είδον και απήλθον» από τη Βουλγαρία.

Όσον αφορά, ειδικότερα, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, το πλάνο προβλέπει ότι το νέο σημείο πώλησης, επιφάνειας περίπου 2.500 τ. μ., θα λειτουργήσει στο εμπορικό κέντρο της Notos Galeries, που αναπτύσσεται στο πρώην ακίνητο της ισραηλίτικης κοινότητας, δίπλα στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς. Η επένδυση θα ανέλθει στα περίπου 15 εκ. ευρώ και αυτό γιατί, πέραν του μεγέθους του καταστήματος, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί η παλαιά αρχιτεκτονική του κτιρίου. Το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι το 6ο της αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν άλλα δύο στην Κύπρο. Πριν λίγες ημέρες, επίσης, η Public ενεργοποίησε και ένα on line κατάστημα, για το οποίο ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Η κρίση, μάλιστα, φαίνεται πως δεν επηρεάζει και το μακροπρόθεσμο στόχο της εταιρείας, η οποία επιμένει να τονίζει ότι έως το 2012 το δίκτυό της θα αριθμεί 15 καταστήματα.

Στη Βουλγαρία, ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου το κατάστημα που είχε ανοίξει στην πόλη της Βάρνας αποφασίστηκε να κλείσει έπειτα από μόλις 5 μήνες λειτουργίας, καθώς ο κόσμος το επισκεπτόταν, αλλά δεν είχε την αγοραστική δύναμη να κάνει αγορές. Κρίθηκε σκόπιμο, κατόπιν τούτου, πριν η ζημιά γίνει πολύ μεγάλη να εγκαταλειφθεί το σχέδιο επέκτασης στη γειτονική χώρα, το οποίο προέβλεπε μια συνολική επένδυση 10 εκ. ευρώ. Η εταιρεία που είχε ήδη δαπανήσει τα 2 εκ. ευρώ για την επένδυση στη Βάρνα, απέλυσε τους 33 εργαζόμενους της, καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις και «έγραψε» ζημία ύψους 1 εκ. ευρώ, μια και τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στο εμπόρευμα το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει.

ZENITH