Skip to main content

Στα τεχνικά ζητήματα της τηλεμαχίας συμφώνησαν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Τεχνικά ζητήματα του ντιμπέιτ ρυθμίζονται από την αλληλογραφία που είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.
Τεχνικά ζητήματα του ντιμπέιτ ρυθμίζονται από την αλληλογραφία που είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

Όπως προκύπτει από αυτήν:
- Η τηλεοπτική μονομαχία των δύο αρχηγών θα γίνει τελεσίδικα την ερχόμενη Τρίτη.
- Η διάρκειά του θα είναι 75 λεπτά.
- Συντονίστρια θα είναι η Μαρία Χούκλη.
- Ο αρχηγός θα κάνει πρώτος εισαγωγική τοποθέτηση με τυχαία σειρά.
- Κάθε πρωτολογία θα διαρκεί τρία λεπτά.
- Κάθε δευτερολογία επίσης τρία.
- Κάθε τριτολογία ένα.
- Η συζήτηση θα γίνει πάνω σε πέντε θεματικούς κύκλους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προτείνει τη συμμετοχή και δεύτερου δημοσιογράφου.    

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την εξής διάταξη: οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον, με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου. Τέλος, εκφράζει την άποψη πως οι ενστάσεις που εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι «έχουν βάση» και καλεί τη ΝΔ να αποδεχθεί τα αιτήματα για ερώτηση επαναφοράς από τους δημοσιογράφους και χρόνο διατύπωσης της ερώτησης στα 30 δευτερόλεπτα.

Σχόλιο ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες.
» Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων».

Ο Γ. Καρατζαφέρης
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να συμμετέχω σε αυτό το σόου, αν και εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλλουν οι δύο μεγάλοι. Επιμένω, στην ελευθερία του λόγου και στην ελευθερία του δημοσιογράφου. Αυτό το ρόλο του κομπάρσου, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δυο «πρωταγωνιστές», εγώ δεν τον δέχομαι. Φαίνεται πως το σύστημα επιμένει στον αποκλεισμό της δημοσιογραφίας, από το πολιτικό γίγνεσθαι».

ZENITH