Skip to main content

Σταϊνμάιερ: Τώρα είναι η σειρά της Αθήνας

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους.

Η Ευρώπη πήρε μια ανάσα, τίποτα περισσότερο και σίγουρα όχι ακόμη μια λύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους και επεσήμανε ότι τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στην ΕΕ πώς θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

«Ξεκάθαρα: ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στην ΕΕ πώς η Ελλάδα θέλει να ανταποκριθεί στις δικαιολογημένες προσδοκίες των πιστωτών», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στην εφημερίδα Bild και σημείωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να γίνουν «χωρίς χαιρεκακία και υπεροψία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτώμενος σχετικά με τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην διάθεση άλλων χωρών του Νότου για μεταρρυθμίσεις ενδεχόμενη «επικράτηση» της Αθήνας επί της ΕΕ, ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί η αρχή «βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» και διευκρινίζει ότι «αν η Αθήνα θέλει αλλαγές σε μεμονωμένα σημεία, αυτό είναι εντάξει, αλλά αν οι αλλαγές οδηγούν σε επιπλέον δαπάνες, τότε θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση σε άλλα σημεία ή να στοχεύσει σε αύξηση των εσόδων".

ZENITH