Skip to main content

Σταμάτησαν οι εκροές καταθέσεων

Από την ΕΚΤ έγινε γνωστό, πριν από λίγο, ότι το Μάιο, στην Ελλάδα, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 6,5 δισ. ευρώ, μια αισιόδοξη προοπτική, η οποία έρχεται να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από το τι συνέβ
Ένα καλό νέο για την ελληνική ρευστότητα είχε καιρό να ακουσθεί. Το γεγονός, λοιπόν, ότι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έγινε γνωστό, πριν από λίγο, ότι το Μάιο, στην Ελλάδα, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 6,5 δισ. ευρώ, είναι μια αισιόδοξη προοπτική, η οποία έρχεται να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από το τι συνέβη στη χώρα μας από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.

Όπως υπολογίστηκε, το τελευταίο οκτάμηνο «έφυγαν» από την Ελλάδα περί τα 16,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 7% του συνόλου των καταθέσεων, γεγονός το οποίο στοίχισε σημαντικά στην ελληνική ρευστότητα.

Το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα η εκροή σταμάτησε κι όχι μόνο αυτό, αλλά σημειώθηκε κι ένας μερικός επαναπατρισμός, είναι ένα παρήγορο γεγονός το οποίο δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός. Μόνο που απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ότι το κλίμα έχει αντιστραφεί για τα καλά.

ZENITH