Skip to main content

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ την Τετάρτη

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ Α.Ε., μετά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξ
Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ Α.Ε., μετά τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κλιμακωθούν, καθώς θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και την Τρίτη, 22 Ιουνίου, 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 23 Ιουνίου, έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010 και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου, από τις 06.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί από την κυβέρνηση δημόσια και υπεύθυνη τοποθέτηση σχετικά με τις προθέσεις της στο κρίσιμο ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, καθώς στα τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις μεγάλου αριθμού συναδέλφων συμβασιούχων.

Απαιτεί δε να λυθεί επειγόντως το θέμα και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί να πεταχτούν οι συμβασιούχοι έξω από την ΕΡΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα γενιά «ομηρίας» με θύματα τους εργαζόμενους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και, τελικά, την ενημέρωση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητεί τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων στην κατεύθυνση της πλήρους και σταθερούς απασχόλησης, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

ZENITH