Skip to main content

Σταθάκης: Κλείνει την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε συμφωνία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της χρηματοδότησης, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε συμφωνία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της χρηματοδότησης, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξηγώντας πως, τώρα, «το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης επισήμανε πως η Αθήνα μπορεί να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους της για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να απελευθερωθεί χρηματοδοτική βοήθεια.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά, μάλιστα, ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αποτελεί στην ουσία συνέχιση του μνημονίου και υποστήριξε ότι πλέον η βάση κάθε συζήτησης είναι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Με βάση αυτή θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο τέλος του τετραμήνου και στη συνέχεια θα καταλήξουμε σε νέα συμφωνία με τους εταίρους, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας σχολίασε και τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «αγκάθι» των κόκκινων δανείων, διευκρινίζοντας ότι το τελικό πλάνο χρειάζεται τουλάχιστον 5 με 6 μήνες για να ολοκληρωθεί.

 

ZENITH