Skip to main content

Σταθερά τα επιτόκια στην Αυστραλία

Αμετάβλητα στο 4,5% διατήρησε τα επιτόκια, με σημερινή της απόφαση, η Reserve Bank of Australia, όπως εξάλλου αναμενόταν, τονίζοντας ότι η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει άνιση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν
Αμετάβλητα στο 4,5% διατήρησε τα επιτόκια, με σημερινή της απόφαση, η Reserve Bank of Australia, όπως εξάλλου αναμενόταν, τονίζοντας ότι η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει άνιση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

«Η παγκόσμια οικονομική επέκταση παραμένει άνιση, με τις μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες να σημειώνουν απλώς ήπια ανάπτυξη, ωστόσο η ανάπτυξη στην Ασία και τη Λατινική Αμερική μέχρι στιγμής είναι ισχυρή», ανέφερε ο διοικητής της τράπεζας Glenn Stevens.

Ο Stevens επίσης «έδειξε» ότι η RBA ενδέχεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική προς το παρόν, σημειώνοντας: «Καθώς εκκρεμούν περαιτέρω πληροφορίες για τις διεθνείς και εγχώριες συνθήκες της ζήτησης και των τιμών, το συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας κρίνει τη συγκεκριμένη νομισματική πολιτική ως την κατάλληλη».

Εντούτοις, ο Stevens τόνισε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο ανώτερο επίπεδο του εύρους που έχει θέσει στόχο η τράπεζα τον επόμενο χρόνο, ενώ θα μπορούσε να «σπάσει» το 3% βραχυπρόθεσμα.

ZENITH