Skip to main content

Σταθερό το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα διαβεβαιώνει ο Μπορίσοφ

Στη διαβεβαίωση ότι το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας παραμένει σταθερό και λειτουργεί ομαλά, προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας, στη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Στη διαβεβαίωση ότι το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας παραμένει σταθερό και λειτουργεί ομαλά, προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό bTV.

Ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος διαρροής κεφαλαίων ξένων, συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών, εμπορικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας Ιβάν Ισκροφ παρακολουθεί καθημερινά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ενημερώνει τον ίδιο για τις εξελίξεις.

Κάλεσε, δε, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που έχουν σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, ώστε «να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος δημιουργίας κλίματος αδικαιολόγητης ανησυχίας ή πανικού ανάμεσα στους καταθέτες».

Στη βουλγαρική τραπεζική αγορά δραστηριοποιούνται πέντε τράπεζες ελληνικών συμφερόντων, για τη σταθερότητα των οποίων, πρόσφατα, διαβεβαίωσε προσωπικά και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Στο μεταξύ, οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παραμένουν και σήμερα κεντρικό θέμα των έντυπων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στη Βουλγαρία. Οι "δονήσεις" που προκλήθηκαν στις διεθνείς χρηματιστικές αγορές και η πτώση της ισοτιμίας του ευρώ υπήρξαν πρώτο θέμα του χαρακτηριστικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "bTV" από την Ελλάδα και από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ZENITH