Skip to main content

Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Για επεξεργασία εισαγάγεται σήμερα στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο προβλέπει 2.500 άτομα ως μέγιστο συνολικό

Για επεξεργασία εισαγάγεται σήμερα στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο προβλέπει 2.500 άτομα ως μέγιστο συνολικό προσωπικό.

Με την περιγραφή «Το Μνημόνιο αποτέλεσε βωμό θυσίας των δικαιωμάτων και ταυτόχρονα εξαγνισμού της διαφθοράς» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επικαλέστηκε χθες ως ενδεικτικά τα παραδείγματα του κλεισίματος της ΕΡΤ και της αναρχίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, επισημαίνοντας πως «για τον λόγο αυτό η διερεύνηση να οδηγήσει σε γνήσια και ασφαλή εργαλεία εξάρθρωσής της και να μπουν κανόνες».

Ο κ. Παππάς είπε πως το «βάρβαρο κλείσιμο» της ΕΡΤ μέσα σε μια νύχτα κι ο διωγμός 2.500 εργαζόμενων της με πρόσχημα τις παθογένειες του παρελθόντος καθ' υπαγόρευσιν ορισμένων που απαιτούσαν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία, εξυπηρέτησε εκ των πραγμάτων ιδιωτικά συμφέροντα και ενίσχυσε την διαπλοκή.

Στον ενιαίο φορέα δύνανται να ενταχθούν το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (εθνικών και περιφερειακών) που λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 καθώς και τα ραδιοφωνικά Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος).

Εισηγητής από την πλευρά της συμπολίτευσης ορίστηκε η Αγλαΐα Κυρίτση και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Σοφία Βούλτεψη.

 

ZENITH