Skip to main content

Στη Βουλή το Ασφαλιστικό του Δημοσίου

Στη Βουλή κατατίθεται για συζήτηση σήμερα το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη.
Ξεκινά σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη.

Η σημαντικότερη αλλαγή που επιφέρει, η οποία έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών με ανήλικα παιδιά. Συγκεκριμένα, η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά οι οποίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 50ό εξισώνονται σταδιακά από 1ης Ιανουαρίου 2011, εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών, με τους άνδρες που έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο.

Έντονες είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις που επιφέρει το παραπάνω νομοσχέδιο, με αποκορύφωμα την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ματαιώσεις και αλλαγές στις ώρες αναχώρησης πτήσεων προχωρούν η Aegean Airlines και η Οlympic Air την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00) που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

ZENITH