Skip to main content

Στη γραμμή εκκίνησης για το στρατηγείο του Βιοτέχνη

Στον «αέρα» βγαίνει την Παρασκευή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημοπρασία που προτίθεται να διεξάγει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ανέγερση του νέου κτιρίου του, εντό
Στον «αέρα» βγαίνει την Παρασκευή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημοπρασία που προτίθεται να διεξάγει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ανέγερση του νέου κτηρίου του, εντός της ΒΙΠΕ Σίνδου, το οποίο θα αποτελέσει το «στρατηγείο του Βιοτέχνη».

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, το project θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επιφάνειας 18,5 στρ., που έχει αποκτήσει το Επιμελητήριο στη ΒΙΠΕ, καταβάλλοντας τίμημα συνολικού ύψους 500 χιλ. ευρώ. «Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το κτίριο θα είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει γραφεία, συνεδριακό κέντρο, εκθετήριο για προϊόντα και καινοτομίες, μουσείο βιοτεχνιών και άλλα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγόπουλος και αποκάλυψε ότι η επένδυση σε πρώτη φάση θα αναπτυχθεί σε 3 ορόφους με στεγασμένη επιφάνεια 1.800 τ. μ. Για το συγκεκριμένο κομμάτι των εργασιών ο προϋπολογισμός αναμένεται να ανέλθει στα 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια του ΒΕΘ. Το Επιμελητήριο ελπίζει, επίσης, ότι εντός του έτους θα αποδεσμευτούν και άλλα περίπου 1 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2010, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως επιχορήγηση για την επένδυση, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να εκταμιευτούν λόγω έλλειψης πόρων.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η πρώτη φάση της επένδυσης για το «στρατηγείο του Βιοτέχνη» αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2010, καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την προκήρυξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα απαιτηθούν 35 ημέρες για την επιλογή του αναδόχου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Απώτερος στόχος του ΒΕΘ, ωστόσο, είναι το κτήριο να φθάσει να έχει κάποια στιγμή στεγασμένους χώρους 6.000 τ. μ., είπε ο κ. Μαγόπουλος, προσδιορίζοντας τις όποιες κινήσεις επέκτασής του στο μέλλον και σε περίοδο στην οποία η οικονομική συγκυρία θα έχει ομαλοποιηθεί. Να σημειωθεί επίσης ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ακόμη και προσφυγή σε τραπεζικό δανεισμό, για να κατασκευαστεί ο χώρος, αλλά τα υψηλά επιτόκια χορηγήσεων έδρασαν αποτρεπτικά, για τη διοίκηση του ΒΕΘ, στην υιοθέτηση αυτή τη χρηματοδοτική λύση.

ZENITH