Skip to main content

Στη Νέα Υόρκη τα στρώματα της Coco-mat

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη προχωρά η βιομηχανία Coco-mat, óπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ.Μιχάλης Ευμορφίδης.
Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Νέας Υόρκης προχωρά η βιομηχανία στρωμάτων και λευκών ειδών Coco-mat (MAXI ABEE). Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Coco-mat, κ.Μιχάλης Ευμορφίδης, η εταιρία εγκαινιάζει τον Δεκέμβριο τη συνεργασία της με το γνωστό πολυκατάστημα έξι ορόφων με έπιπλα και είδη σπιτιού, ABC στη Νέα Υόρκη δημιουργώντας ένα shop in shop κατάστημα 350 τμ. Οι ΗΠΑ αποτελούν αγορά-στόχο για τη Coco-mat και προς αυτήν την κατεύθυνση εντός του 2010 η Coco-mat σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της καταστήματος με τη μέθοδο του franchising στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, η Coco-mat η οποία διαθέτει την παραγωγική της βάση στην Ξάνθη, συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ανοίγει σύντομα ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα Coco-mat 1.000 τμ στα Χανιά, επένδυση ύψους 2 εκατ.ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα προστέθηκε ακόμη ένα κατάστημα στο δίκτυο franchising στο Αγρίνιο. Στο εξωτερικό θα λειτουργήσει στο τέλος Νοεμβρίου ένα κατάστημα 400 τμ στο Αμβούργο, καθώς και το κατάστημα 350 τμ της Γενεύης. Και τα δυο καταστήματα κατασκευάζονται με τη μέθοδο του franchising. Μέχρι το τέλος του 2009 θα λειτουργήσουν και τα ιδιόκτητα καταστήματα που κατασκευάζει η Coco-mat στην Ισπανία υλοποιώντας επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ.ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα ανοίξει σχεδόν ταυτόχρονα καταστήματα σε Βαρκελώνη (1.000 τμ) και Μαδρίτη (500 τμ).

Η εταιρία διαθέτει σήμερα συνολικά περί τα 35 σημεία (ιδιόκτητα, franchise και shop in shop) στην Ελλάδα και έχει παρουσία με καταστήματα σε Κύπρο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Κίνα και σύντομα στη Γερμανία και την Ελβετία. Πολλά από τα καταστήματα της εταιρίας στο εξωτερικό στεγάζονται σε κτίρια που αγοράζει η Coco-mat. «Επενδύουμε συνεχώς σε νέα σημεία πώλησης και συνεχίζουμε αυτοδύναμα την ανάπτυξή μας χωρίς τραπεζικό δανεισμό», επισημαίνει ο κ.Ευμορφίδης.

Για την κάλυψη των αναγκών σε προϊόντα τόσο των καταστημάτων όσο και των εξαγωγών χρησιμοποιείται η παραγωγική μονάδα της Coco-mat στην Ξάνθη, η οποία επεργάζεται 5.000 με 6.000 κωδικούς ετησίως. Παράλληλα η εταιρία συμμετέχει σε μονάδα στην Κίνα, στην οποία κατασκευάζονται στρώματα που δεν φέρουν το σήμα Coco-mat και παράγονται για λογαριασμό μεγάλων πολυκαταστημάτων του εξωτερικού.

Η εταιρία αναμένει παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία αύξηση των πωλήσεων εφέτος κατά 20% έναντι του 2008 φθάνοντας τα 22 εκατ.ευρώ από περίπου 18 εκατ.ευρώ πέρσι. Η Coco-mat διατηρεί σταθερά ρυθμό κερδοφορίας 30% επί του τζίρου της κάθε χρόνο.

ZENITH