Skip to main content

Στη στέγη του Βρετανικού Κοινοβουλίου μέλη της Greenpeace

Τουλάχιστον 20 ακτιβιστές της Greenpeace παραμένουν στη στέγη του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να στρέψουν την προσοχή των πολιτών και των πολιτικών στην κλιματική αλλαγή.
Τουλάχιστον 20 μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace παραμένουν στη στέγη του του Βρετανικού Κοινοβουλίου, στο ανάκτορο του Ουέστμινστερ. Οι ακτιβιστές  σκαρφάλωσαν στο κτίριο την Κυριακή, για να στρέψουν την προσοχή των πολιτών στην κλιματική αλλαγή, εν όψει της έναρξης της  κοινοβουλευτικής περιόδου, σήμερα.

Από τη στέγη του ανακτόρου του Ουέστμινστερ, τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης  υποδέχονται τους Βρετανούς βουλευτές με ένα μανιφέστο δώδεκα σημείων με στόχο τον τερματισμό της εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Το πανό που ξεδίπλωσαν ανέγραφε χαρακτηριστικά:«Αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».

Είκοσι από αυτούς κατέβηκαν τα ξημερώματα και συνελήφθησαν από την αστυνομία για παραβίαση προστατευόμενου κτιρίου. Όμως είκοσι ακόμη ακτιβιστές παραμένουν, εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα, υπνόσακους και τρόφιμα.

«Οι οικολόγοι θεωρούν ότι καθώς πλησιάζει η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (7-18 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη), παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία ώστε τα πολιτικά κόμματα να σκεφτούν πραγματικά το μέλλον και να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές» τόνισε ο Τζον Σάουβεν, στέλεχος της Greenpeace.

Από την πλευρά της η Ανα Τζόουνς, η οποία βρίσκεται στη στέγη του Ουέστμινστερ πρόσθεσε ότι:«Ο χρόνος είναι μετρημένος. Οι επιστήμονες μας λένε ότι δεν έχουμε παρά λίγα χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη».

ZENITH