Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη για το rebranding της ΝΔ ο Παπαμιμίκος

Σύσκεψη με τους κομματικούς επικεφαλής της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για την αναδιοργάνωση του κόμματος.

του Τάσου Τασιούλα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Κυριακή ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του κόμματος που είναι σε εξέλιξη, ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης με τους προέδρους των ΝΟΔΕ της Βόρειας Ελλάδας, όπως τόνισε στη Voria.gr.

Ο κ. Παπαμιμίκος θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ με όλους τους προέδρους των ΝΟΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπαμιμίκος, όπως τόνισε στη Voria.gr, έχει στείλει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σε όλους τους προέδρους των ΝΟΔΕ, με βασικό ερώτημα τι πρέπει να αλλάξει στον κομματικό μηχανισμό και καλώντας τους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αναδιοργάνωση της παράταξης. Μάλιστα, ο ίδιος έχει αρχίσει ήδη τις συναντήσεις και τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, ώστε σύντομα να έχει καταλήξει στις διορθωτικές αλλαγές που χρειάζεται η ΝΔ για ένα νέο ξεκίνημα…

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος έχει άλλωστε κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις του για το αύριο της ΝΔ. Σε συνέντευξή του στο Βήμα επισήμανε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα ισχυρό rebranding που θα την επανασυστήσει στους πολίτες, όχι με βάση αυτά που είπε ή έκανε στο παρελθόν, αλλά κυρίως για όσα οραματίζεται για την Ελλάδα του αύριο. Ενώ το μήνυμά του στο εσωτερικό του κόμματος είναι σαφές: «όποιος φοβάται να τολμήσει ανοίγματα, είναι καταδικασμένος να μείνει πίσω»… «το κόμμα έχει ανάγκη από νέα πνοή».

Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ώστε μετά την αναδιοργάνωση η ΝΔ να είναι σε θέση να κάνει «παραγωγική αντιπολίτευση», ενώ τολμά να πει πως απαιτείται θεσμοθέτηση των διάφορων τάσεων εντός του κόμματος: «υπέρ της ύπαρξης τάσεων με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, ώστε να ενταχθούν στην Παράταξη και νέες δυνάμεις, στη βάση ακόμη περισσότερης εσωκομματικής δημοκρατίας. Να υπάρχει ενισχυμένη εσωκομματική ισορροπία και ο ηγέτης να έχει, πέραν των άλλων, και το ρόλο του εγγυητή της ενότητας. Νομίζω ότι μια τέτοια κίνηση θα καθιστούσε πιο ελκυστική την Παράταξη και θα πρόσθετε νέα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται εκτός του κεντρικού πολιτικού σκηνικού».

ZENITH