Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη η ομάδα «Πούλιτζερ»

Οι τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και οι συναντήσεις των «γαλάζιων στελεχών στην πόλη με… μενού το μέλλον της παράταξης.

του Τάσου Τασιούλα

Φαινομενική είναι μόνο η ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ, που ως κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται επισήμως για την Εθνική Συνδιάσκεψη στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου. Οι συναντήσεις και οι εσωτερικές διεργασίες από την ημέρα της εκλογικής ήττας δεν έχουν σταματήσει. Αντιθέτως, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνοι που ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου επιμένουν, παρά την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να μη γίνει συνέδριο, αλλά Εθνική Συνδιάσκεψη, για την οποία επιπλέον αρχίζουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις από αύριο στη Λάρισα (η ολοκλήρωση είναι στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Ιουνίου).

Ο Νίκος Δένδιας κάνει τις δικές του κινήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει πρωτοβουλίες, ενώ και οι καραμανλικοί συνεχίζουν τα γεύματα και τις συζητήσεις.

Χτες και σήμερα διέρρευσε στον Τύπο συνάντηση στη Θεσσαλονίκη μέσα στην εβδομάδα με την παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Βάκη Φραντζή, του Νίκου Βαλεργάκη και του Γιάννη Αδαμόπουλου (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών). Λογικά εικάζεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα εσωτερικά της ΝΔ.

Η ομάδα «Πούλιτζερ»

Όμως οι συναντήσεις των γαλάζιων στελεχών συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για μια επικείμενη νέα συνάντηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη εντός του τριημέρου (πιθανότατα απόψε).

Αφορά στην ομάδα των 40ρηδων, που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στις αρχές του προηγούμενου Μαρτίου. Περίπου 20 στελέχη με θητεία στην ΟΝΝΕΔ, στο φοιτητικό κίνημα, σε συλλόγους κτλ., θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια των συναντήσεων των Αθηνών, δίνοντας έτσι συνέχεια στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για πιο ενεργό δράση στην επόμενη μέρα του κόμματος.

Η ομάδα «Πούλιτζερ», όπως ονομάζεται αλλιώς (από το μαγαζί της πρωτεύουσας όπου έκαναν συχνά πυκνά τις συναντήσεις τους), θα συγκεντρωθεί αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, παρουσία όλων των ομοϊδεατών. Και για τη Θεσσαλονίκη άλλωστε, όπως πληροφορείται η Voria.gr η συνάντηση θα γίνει σε γνωστό μπαρ ιδιοκτησίας ενός εκ των συνομιλητών της ομάδας…

Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπανικολάου, Βασίλης Τοκάκης, Μάριος Τσάκας και Στάθης Σταθόπουλος, αλλά και οι Θανάσης Κοτταράς, Λευτέρης Μπούλιας, Γιάννης Πολιτόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Στην Πολιτική Επιτροπή το στίγμα της ομάδας είχαν δώσει με τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Τοκάκης, Οικονόμου και Σταθόπουλος. Από τα ονόματα προκύπτουν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, όπως του Κωστή Χατζηδάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι επίσης στη γραμμή της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου και φέρεται αποφασισμένη να κάνει αισθητή την παρουσία της στα εσωκομματικά, με στόχο να συνδιαμορφώσει το νέο αφήγημα για την παράταξη και τη χώρα.

ZENITH