Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Σταθάκης για την Παρευξείνια Τράπεζα

Στο τραπέζι του συμβουλίου διοικητών η υπόθεση της χρηματοδότησης των 10 εκατ.ευρώ. Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα συναντηθεί και με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θε
του Τάσου Τασιούλα
 
Στη Θεσσαλονίκη θα είναι αύριο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα παραστεί στη συνεδρίαση των οργάνων της Παρευξείνιας Τράπεζας (συμβούλιο διοικητών), αλλά και για να έχει επαφές με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί με τα μέλη της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία, χωρίς όμως συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων.
 
Το Σάββατο αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Παρευξείνιας Τράπεζας, όπου υπάρχει το ακανθώδες θέμα του «μπλόκου» που έβαλε στη χρηματοδότησή της με 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό το Ελεγκτικό Συνέδριο, απορρίπτοντας την εκταμίευση του ποσού. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί επισήμως στην αγορά από την Παρευξείνια Τράπεζα ιδιόκτητου κτηρίου.
 
Ο υπουργός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο συμβούλιο και το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά. Η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκδόθηκε στα τέλη του προηγούμενου Δεκεμβρίου και κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, δηκτικές αναφορές σε βάρος του υπουργείου Ανάπτυξης για τις διαδικασίες που ακολούθησε για να εξασφαλιστούν αυτά τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, εγείροντας ζητήματα δημοσιονομικού ελέγχου και δεσμεύσεων χρήσης τους.
 
Η απόρριψη αφορά στα πρώτα 3 εκατ. ευρώ που είναι η πρώτη δόση της χρηματοδότησης, καθώς τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ σχεδιάστηκε να εκταμιευτούν μέχρι το 2021.
 
Με δεδομένο μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει το ζήτημα όταν ήταν αντιπολίτευση (οι χειρισμοί και οι αποφάσεις ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση), η στάση που θα τηρήσει ο κ. Σταθάκης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
 

ZENITH