Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης (φωτο)

Επαφές και συναντήσεις με δικαστικούς και δικηγόρους έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επαφές και συναντήσεις με δικαστικούς και δικηγόρους έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης Κώστα Κοσμάτο, ο οποίος ήταν δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηστη με την πρόεδρο της Τριμελούς Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο Εφετών Καλλιρόη Χειμαριού. Στη συνάντηση παρίστανται ακόμη ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βάκος, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Ειρήνη Αποστόλου.

Στις 12.30 το μεσημέρι ο κ.Παρασκευόπουλος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Βαλεργάκη και τα μέλη του ΔΣ. Οι δικηγόροι πρόκειται να υποβάλλουν υπόμνημα στον υπουργό σχετικά με κτηριακά θέματα, όπως το Δικηγορικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τα Ειρηνοδικεία Λαγκαδά και Βασιλικών, το υποθηκοφυλακείο, τις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Ακόμη, θα θέσουν θέματα που αφορούν στην κάλυψη οργανικών θέσεων, τη συμμετοχή μελών του ΔΣΘ στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, στήριξη του θεσμού της διαμεσολάβησης και οικονομικά θέματα.

Στις 13.30 το μεσημέρι ο υπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη των δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο Άρη Παρούτογλου, όπου θα συζητήσουν κτηριακά και οργανωτικά θέματα.

Business Story
Off

ZENITH