Skip to main content

Στίγκλιτς: Λίγοι υπουργοί Οικονομικών είναι καταρτισμένοι όσο ο Βαρουφάκης

Ο νομπελίστας οικονομολόγος έμπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που είχαν.

Το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, έπλεξε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόσεφ Στίγκλιτς, με τον οποίο συμμετείχε σε δημόσια συζήτηση.

«Λίγοι υπουργοί Οικονομικών είναι τόσο προετοιμασμένοι και τόσο καταρτισμένοι στα οικονομικά όσο ο Γ.Βαρουφάκης», έγραψε ο Στίγκλιτς στο twitter.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για δέσμευση της κυβέρνησης να μην επιστρέψει σε πρωτογενή ελλείμματα και για την πρόθεσή της για επανεκκίνηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εναντιωθεί στην πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων» είπε, «έχει όμως υποσχεθεί ότι δεν θα ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί, και κατά τη διάρκεια του τετραμήνου που έχει ορισθεί με το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου δεν θα επανεξετάσει παρά μόνο ορισμένες προσφορές». Δήλωσε επίσης ότι η επιλογή της Αθήνας είναι οι κοινοπραξίες δημοσίου με ιδιώτες.

Σε ερωτήματα για τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τη θέληση της Ελλάδας να συζητήσει με τους εταίρους μια ιεραρχία στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και τον σχεδιασμό νομοσχεδίων που θα προωθηθούν στη Βουλή, «ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε τα επόμενα 4, 3, 2 χρόνια, και όχι μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε τη συζήτηση:

ZENITH