Skip to main content

Στημένο «ρεπορτάζ» της Bild κατά της Ελλάδας

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της λαϊκιστικής γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση. Εξοργισμένο

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της λαϊκιστική γερμανική εφημερίδα Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή-αίτημα στο Eurogroup προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν προετοιμάσει μια επιστολή για να εξασφαλίσουν την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που είχε με τον Ντάισελμπλουμ και την Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

H πληροφορία, πάντως, μεταδίδεται πρωτογενώς μόνο από τη Bild και τελικά διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση. «Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα των διαβουλεύσεων τονίζοντας πως πρόκειται για προβοκάτσια της γερμανικής εφημερίδας.

ZENITH