Skip to main content

Στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Θεσσαλονίκης εισήλθε η Cyta Ελλάδoς

Επενδύσεις 65 εκατ. ευρώ έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα η Cyta Hellas, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Μιχάλης Α
Εμπορική παρουσία και στη Θεσσαλονίκη απέκτησε ήδη από το Νοέμβριο η εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, η  οποία επένδυσε στη χώρα μας περισσότερα από  65 εκατ. ευρώ. Η Cyta Eλλάδος παρέχει υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα πακέτα 2play (internet+σταθερή) και 1play (internet) για οικιακούς και εταιρικούς.

Το ύψος των κεφαλαίων που επένδυσε μέχρι σήμερα η Cyta Ελλάδος στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος της μητρικής εταιρίας στη χώρα μας,  τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο γενικός διευθυντής της Cyta Ελλάδος και ανώτερος διευθυντής της Cyta Κύπρου κ. Μιχάλης Αχιλλέως, μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την εμπορική παρουσία στη Θεσσαλονίκη. «Την εμπειρία που αποκτήσαμε στην ελληνική αγορά την αξιοποιούμε σήμερα προς όφελος των Θεσσαλονικιών και όλων των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι η τακτική μας να αντιμετωπίζουμε τον πελάτη με ειλικρίνεια, η επένδυσή μας στη διατήρηση της σχέσης μαζί του και μετά την πώληση και οι εντατικές προσπάθειες για συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών θα πείσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης να μας εμπιστευθεί. Έχουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και αυτή η διαφοροποίηση πιστεύουμε ότι έχει αρχίσει να περνά και στη συνείδηση του κοινού, το οποίο ήδη μας τιμά με την προτίμησή του», επεσήμανε ο κ. Αχιλλέως.

Με εφόδια την τεχνογνωσία της μητρικής της και την οικονομική στήριξη του κυπριακού κράτους, η Cyta εισέρχεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης φροντίζοντας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης. Με αφορμή την έναρξη εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη, αλλά και τη συμπλήρωση ενός έτους επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας, ξεκίνησε πρόσφατα και το λανσάρισμα ενός νέου πρωτοποριακού προϊόντος της εταιρείας, προσαρμόσιμου στις διαφορετικές ανάγκες κάθε πελάτη, το οποίο προσφέρεται ήδη στους κατοίκους όλων των περιοχών με ιδιόκτητο δίκτυο, συνοδευόμενο από μία μοναδική προσφορά.

Η έναρξη εμπορικής δραστηριότητας της Cyta στην Ελλάδα μόλις ένα χρόνο πριν στηρίχθηκε στην ανάληψη του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας με σκοπό την τόνωση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και τη διάδοσή τους στην ελληνική περιφέρεια. Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το παραπάνω έργο, η εταιρεία επεκτείνει τώρα τη δράση της και στα μεγάλα αστικά κέντρα, επιλέγοντας συνειδητά τη Θεσσαλονίκη -το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας-  ως τον πρώτο μεγάλο σταθμό ενόψει της σταδιακής πανελλαδικής της επέκτασης. Ήδη, το ιδιόκτητο οπτικό δίκτυο της εταιρείας υπερβαίνει σε μήκος τα 1.600 χλμ., ενώ την υψηλή αποδοχή του κοινού στις περιοχές δραστηριοποίησης επιβεβαιώνει ο αριθμός των πελατών που ξεπερνά σήμερα τους 45.000.

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta κ. Στάθης Κιττής όσο και ο  διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Kύπρου, Φώτης Σαββίδης. Και οι δυο στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στο βαθύ αίσθημα ευθύνης και την ευαισθησία της εταιρίας απέναντι στον πελάτη, στην τεχνογνωσία και τις αξίες της μητρικής Cyta και στην αυστηρή προσήλωσή της σε ανώτερες προδιαγραφές.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου κ. Χρήστος Πατσαλίδης, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τη Cyta Ελλάδος

-Υπήρξε μία από τις τέσσερις εταιρίες-αναδόχους του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 30% από το ελληνικό Δημόσιο. Στη Cyta Ελλάδος ανατέθηκε η Ζώνη 5 στην οποία περιλαμβάνονται οι νομοί Φλωρίνης, Πέλλας, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, τα νησιά του Αργοσαρωνικού Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι και οι δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων.
 
-Αν και υπήρξε ένα δύσκολο εγχείρημα για μια νεοσύστατη εταιρεία, και οι δυο Άξονες του παραπάνω έργου ολοκληρώθηκαν από τη Cyta αρχές του 2009. Μετά από μόλις τέσσερις μήνες εμπορικής λειτουργίας η εταιρία κάλυψε τη μέγιστη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για τις ενέργειες του Άξονα ΙΙ (Τόνωση ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών).

-Το ύψος της επένδυσης του έργου της Cyta στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 65 εκατ. ευρώ.

- Στο πλαίσιο του σχεδίου της για πανελλαδική επέκταση, η Cyta έχει διευρύνει την παρουσία της και σε περιοχές εκτός της Ζώνης 5 και συγκεκριμένα σε Ρέθυμνο και Χανιά καλύπτοντας και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

- Το Νοέμβριο του 2009 η εταιρία αποφάσισε την είσοδό της και στη Θεσσαλονίκη, με παρουσία, αρχικά, στα 12 σημαντικότερα κέντρα του νομού.

-Η Cyta Ελλάδος έχει ήδη υλοποιήσει οπτικό δίκτυο μήκους άνω των 1.600 χιλιομέτρων το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια των νομών όπου δραστηριοποιείται, καλύπτοντας όχι μόνο τις εμπορικά «ελκυστικές» αλλά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

ZENITH