Skip to main content

Στην Airotel το ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Καβάλα

Το ιστορικότερο ξενοδοχείο της Καβάλας, τον «Γαλαξία», με προνομιακή θέση στο λιμάνι της Καβάλας, ανέλαβε ο όμιλος Airotel, στοχεύοντας στη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμισή του.
Ύστερα από παλινωδίες αρκετών χρόνων, οι ιδιοκτήτες του ιστορικότερου (σε λειτουργία από το 1966) ξενοδοχείου της Καβάλας, του Γαλαξία, παραχώρησαν τη διαχείρισή του στον όμιλο Airotel, που ανέβασε έτσι σε έξι τον αριθμό των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που κατέχει ή διαχειρίζεται σε όλη τη χώρα.

Ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος, που δραστηριοποιείται επίσης σε κατασκευές και κτηματομεσιτικά, αναλαμβάνει τον Γαλαξία με σκοπό τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμισή του, σε μια περίοδο ανόδου του τουριστικού ρεύματος προς την Καβάλα και τη γύρω περιοχή.

Το ξενοδοχείο, παρότι βρίσκεται σε προνομιακή θέση –δεσπόζοντας στο λιμάνι της Καβάλας-, περνούσε για χρόνια φάση παρακμής, καθώς οι ιδιοκτήτες του (κληρονόμοι Αποστολόπουλου) δεν αποφάσιζαν να επενδύσουν σ’ αυτό και να το εκσυγχρονίσουν, όπως έγινε με αρκετά συγκροτήματα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για την αγορά ή εκμίσθωση του Γαλαξία, όμως τελικά είναι ο όμιλος Airotel που θα το οδηγήσει σε μία νέα, καλύτερη εποχή.

O όμιλος Airotel, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Στράτο Βασιλικό και διοικείται πλέον από τα παιδιά του, έχει στην ιδιοκτησία ή στη διαχείρισήτου πλέον έξι ξενοδοχεία: Στράτος Βασιλικός - 5 αστέρων, Αλέξανδρος - 4αστέρων και Parthenon – 4 αστέρων στην Αθήνα, Achaia Beach – 4αστέρων στην Πάτρα, Malaconda Beach – 3 αστέρων στην ΕρέτριαΕυβοίας και Γαλαξίας στην Καβάλα. 

Στο Airotel Group απασχολούνται συνολικά 300 άτομα, ενώ ο επικεφαλής του ομίλου, Αλέξανδρος Βασιλικός, κατά την παραμονή του στην Καβάλα γιατο κλείσιμο της συμφωνίας, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλιστούν οισημερινές (τουλάχιστον) θέσεις εργασίας και στον Γαλαξία

Ο Γαλαξίας είναι σήμερα ξενοδοχείο τριών αστέρων (με 150 δωμάτια), αλλά οι αδελφοί Βασιλικού το αναλαμβάνουν με σκοπό να το αναβαθμίσουν, αφού προχωρήσουν πρώτα στην εκ βάθρων ανακαίνισή του. Ανάλογη ανακαίνιση και αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και σε άλλο ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Καβάλας, το Lucy, που μεταμορφώθηκε εντυπωσιακά κι αποτελεί τώρα τη ναυαρχίδα του τοπικού τουρισμού.

Σχολιάζοντας την κίνηση του oμίλου Airotel στην τουριστική αγορά της Καβάλας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής ν. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης, δήλωσε στη Voria.gr: «Θεωρώ πολύ ικανοποιητική την εξέλιξη αυτή, γιατί προσδίδει στην Καβάλα -όσον αφορά στην ξενοδοχειακή της υποδομή- ένα επιπλέον επιχείρημα για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών υψηλότερου οικονομικού επιπέδου».

ZENITH