Skip to main content

Στην Αθήνα από σήμερα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο. 

Ο κ. Γκουρία θα γευματίσει το βράδυ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ενώ στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ζητήσει την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ σε δέκα μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Αθήνα για να αντικαταστήσει το 30% των μέτρων του Μνημονίου που δεν εφαρμόστηκαν.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης εκτίμησε χθες ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πλέον καλύτερα ενημερωμένη για τους περιορισμούς, συνταγματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς, που αντιμετωπίζουν οι πιστωτές της, καθώς και για τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

ZENITH