Skip to main content

Στην Αθήνα ο πρόεδρος Χριστόφιας για τετραήμερη επίσκεψη

Στην Αθήνα έρχεται το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας για τετραήμερη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Στην Αθήνα έρχεται το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για τετραήμερη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο πρόεδρος Χριστόφιας αναχωρεί για την Αθήνα στις 20.15 από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Την Παρασκευή στις 10 πμ ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθως θα αναχωρήσει για την Πάτρα οδικώς, όπου στις 5 μμ θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια Μνημείου του αγνοουμένου λοχία Χρίστου Γρίβα, στην Πλατεία Αχαιών Πεσόντων.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του πανεπιστημίου Πατρών.

Το Σάββατο, 20 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα τελέσει στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, στην οδό Ξενοφώντος 2Α και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τα Χανιά.

Την Κυριακή ο κ. Χριστόφιας θα παραστεί σε πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στους τάφους Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων.

ZENITH