Skip to main content

Στην Ελλάδα κλιμάκιο της Eurostat τέλη Αυγούστου

Τα στελέχη του θα συναντηθούν για πρώτη φορά με τη νέα διοίκηση της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας που στο εξής θα λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή.
Κλιμάκιο της Eurostat αναμένεται στη χώρα μας στο τέλος του Αυγούστου! Η είδηση, μολονότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, κυκλοφορεί ευρέως στις Βρυξέλλες, όπου και την «τσίμπησε» η Voria.gr.

Τα στελέχη της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας αναμένονται στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν την πρώτη επίσημη επαφή με την νέα διοίκηση της αντίστοιχης ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, η οποία, πλέον, λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή. Επικεφαλής της μάλιστα έχει τοποθετηθεί ένα πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο είναι ελληνικής καταγωγής και προκειμένου να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο παραιτήθηκε από τη θέση του για να επιστρέψει στην πατρίδα.

Το κλιμάκιο της Eurostat θα έρθει στην Ελλάδα προς το τέλος Αυγούστου, καθώς παραδοσιακά ο συγκεκριμένος μήνας και ειδικότερα τα δύο πρώτα 10ήμερα του είναι «νεκρά» από πλευράς δραστηριότητας στις Βρυξέλλες. Σιγά - σιγά, όμως, από το τρίτο και μετά οι μηχανές αρχίζουν να δουλεύουν κι όπως είναι φυσικό, λόγω των ειδικών περιστάσεων, focus θα γίνει και πάλι στην Ελλάδα. Αν όλα πάνε όπως προαναφέρθηκαν, τότε σε λιγότερο από μια εβδομάδα (από την έλευση της Eurostat) στην Ελλάδα θα βρίσκεται και κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα αναλάβει να εποπτεύσει τη σύνταξη του επόμενου προϋπολογισμού.

ZENITH