Skip to main content

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Καλαφάτης

Σήμερα εκλέγονται τα προεδρεία των έξι διαρκών επιτροπών της Βουλής και αρχίζει ουσιαστικά το κοινοβουλευτικό έργο. Ερωτηματικό η «σκιώδης κυβέρνηση» της ΝΔ.

του Τάσου Τασιούλα

Στο γνώριμο πεδίο των αναπτυξιακών και παραγωγικών αρμοδιοτήτων σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου τοποθετείται ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης θα είναι μέλος της μιας εκ των έξι διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών, της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου άλλωστε έχει πλέον μακρά εμπειρία (υπενθυμίζεται ότι το 2004 ήταν στο προεδρείο της Επιτροπής ως γραμματέας).

Αυτή τη φορά, όπως δήλωσε στη Voria.gr, δεν πρόκειται να είναι στο προεδρείο της Επιτροπής, πλην όμως θα είναι μέλος της. Αρμοδιότητά του θα είναι να παρακολουθεί και να ελέγχει το κυβερνητικό έργο των αναπτυξιακών και παραγωγικών υπουργείων, αλλά και τα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Ο κ. Καλαφάτης δε θα είναι ο μόνος βουλευτής της ΝΔ στη συγκεκριμένη επιτροπή, καθώς αναλόγως αντικειμένου θα τοποθετηθούν αρκετοί από τους 77 βουλευτές της ομάδας της ΝΔ στη Βουλή.

Σήμερα άλλωστε γίνονται εκλογές για τα προεδρεία των διαρκών επιτροπών της Βουλής, ώστε να ξεκινήσει και το ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έργο, καθώς κάθε επιτροπή ουσιαστικά παρακολουθεί το έργο αρκετών υπουργείων.

Οι βουλευτές της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη ερωτηθεί για τους τομείς ενδιαφέροντός τους και εξέφρασαν τις «προτιμήσεις» τους, ενώ «παγωμένη» παραμένει η αρχική σκέψη που υπήρχε στο κόμμα πριν από περίπου 20 μέρες να δημιουργηθεί «σκιώδης κυβέρνηση».

Τομείς και κομματικοί τομεάρχες θα επιλεγούν από τη ΝΔ ανά τομέα ευθύνης, πλην όμως αυτή η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Υπολογίζεται από κομματικά στελέχη ότι αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την επόμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος ο κ. Καλαφάτης ερωτηθείς από τη Voria.gr επισήμανε πως πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο σε ό,τι αφορά το κομματικό πεδίο είναι «η αρραγής ενότητα της παράταξης», κάτι άλλωστε που ανέφερε και σε ανάρτησή του στο twitter: «Σύνθεση, συνεννόηση, ενότητα»…

ZENITH