Skip to main content

Στην ΕΤΑ θα ενταχθούν άμεσα τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Την ένταξη της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης(ΕΤΑ) στο άμεσο προσεχές διάστημα προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Την ένταξη της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ στο άμεσο προσεχές διάστημα προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος, βέβαια, εξήγησε ότι για τη συγχώνευση της Ολυμπιακά Ακίνητα εκκρεμούν κάποια νομικά ζητήματα. Η Ολυμπιακά Ακίνητα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 15 ακινήτων με την ΕΤΑ, η οποία διαχειρίζεται και αξιοποιεί πάνω από 370 ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ.
 
Επιπλέον, εξετάζεται η πιθανότητα ενοποίησης των δύο εταιρειών και με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Ένα ακόμα ζήτημα που αναμένεται να εξεταστεί είναι η «απόσυρση ξενοδοχείων», σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο την εξάλειψη απαξιωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων, οι οποίες υποβαθμίζουν τουριστικές περιοχές.

Για τις αποζημιώσεις που απαιτούνται, ο υπουργός πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να καλυφθούν με αξιοποίηση χρημάτων από τη δημιουργία «πράσινου ταμείου», στο οποίο θα καταλήγουν τα πρόστιμα για τους παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους χώρους.

ZENITH