Skip to main content

Στην πράξη τα αποτελέσματα των ταξιδιών του πρωθυπουργού, λέει η ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι η χώρα περνάει τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων 50 ετών, κάνει ό,τι πρακτικά είναι δυνα
«Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό, η ΝΔ στηρίζει κάθε εθνική προσπάθεια για το συμφέρον του τόπου... μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, περιμένουμε να δούμε τα πρακτικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα των ταξιδιών του στο εξωτερικό, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποτυπωθούν, κυρίως, στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ταξιδιών του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στο θέμα της κατάργησης της βίζα για της ΗΠΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε ολοκληρώσει την επίλυση του θέματος της βίζας και τώρα (η απόφαση για την κατάργηση) ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο. Αυτό χωρίς να θέλουμε να αφαιρέσουμε το μερίδιο επιτυχίας, το οποίο σαφέστατα ανήκει στον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση, εξάλλου, αν υπήρξε προσυνεννόηση της κ. Μπακογιάννη με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Στη Νέα Δημοκρατία είναι παγία τακτική να συνεννοούνται πάντοτε τα γραφεία των στελεχών του κόμματος... Δεν αποτελεί είδηση η συνομιλία και η συνεργασία μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και των στελεχών του κόμματος».

Τέλος, αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα καλείται να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων και, ταυτόχρονα, να προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων που θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα.

«Έχουν περάσει τουλάχιστον δυόμισι εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τα 23 μέτρα για την Ανάπτυξη και η κυβέρνηση, μέχρι χθες, πήρε μόνο ένα από τα μέτρα αυτά: Το μέτρο που αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ. Απ’ ό,τι φαίνεται προχωρεί και στην υιοθέτηση κάποιου άλλου δεύτερου μέτρου. Κάθε καθυστέρηση στο θέμα της υιοθέτησης και εφαρμογής των μέτρων αυτών, που συνιστούν αναπτυξιακές ανάσες για τους μικρομεσαίους, θα αποβεί μοιραία. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να πιέζουμε, να προτρέπουμε, να σπρώχνουμε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα αυτά», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ZENITH