Skip to main content

Στήριξη με 40 εκατ. ευρώ για βουλγαρικές ΜΜΕ από την Piraeus Bank Bulgaria

Κεφάλαια ύψους 40 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, προτίθεται να «ρίξει» στην τοπική αγορά, στο επόμενο χρονικό διάστημα, η θυγατρική που διατηρεί στη γε
Κεφάλαια ύψους 40 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, προτίθεται να «ρίξει» στην τοπική αγορά, στο επόμενο χρονικό διάστημα, η θυγατρική που διατηρεί στη γειτονική χώρα ο τραπεζικός όμιλος της Πειραιώς.

Το ποσό αυτό προέρχεται από το δάνειο, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε, προσφάτως, η τράπεζα Πειραιώς από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για τη στήριξη των ΜΜΕ σε τέσσερις χώρες της Βαλκανικής.

Βάσει της συμφωνίας η Piraeus Bank Bulgaria θα χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση έργων που σχετίζονται με τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, τη γεωργία, την εκπαίδευση, την υγεία και πρωτοβουλίες στον τομέα του περιβάλλοντος. Τα δάνεια θα δίδονται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιτόκια, ενώ ως μέγιστο ποσό που θα μπορούσε να χορηγηθεί έχει οριστεί στα 12,5 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της επένδυσης. Ως ελάχιστη προθεσμία αποπληρωμής είναι τα 2 έτη, αλλά σε συνδυασμό με την κλίμακα του έργου δύναται να φθάσει έως και στα 10 χρόνια. Η χρηματοδότηση, εξάλλου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την ενίσχυση του δικτύου διανομής κλπ.

ZENITH