Skip to main content

Στήριξη των μουσείων υπόσχεται ο Ευθυμιάδης

Με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχουν συστήσει τα πέντε μουσεία της πόλης, ώστε να έχει άμεση και ουσιαστική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θ
Στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους φορέων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ευθυμιάδης συναντήθηκε με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχουν συστήσει τα πέντε μουσεία της πόλης, ώστε να έχει άμεση και ουσιαστική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε ότι η αποσπασματικότητα και η προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τα θέματα του πολιτισμού, σε συνδυασμό με την κατασπατάληση πόρων σε εκδηλώσεις, που τίποτα δεν προσθέτουν στην πόλη και στους πολίτες της, πρέπει να σταματήσει εδώ. Θέση του είναι ότι ο πολιτισμός ήταν και παραμένει η βάση της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό «ο δήμος πρέπει ν΄ αγκαλιάσει τα μουσεία».

Πρότασή του που έγινε αμέσως αποδεκτή από τους συνομιλητές του είναι ο δήμος να διαβουλεύεται πριν λάβει αποφάσεις επί αυτών των ζητημάτων με μια ευέλικτη επιτροπή συμβουλευτικού χαρακτήρα στην οποία θα αντιπροσωπεύονται κατά περίπτωση εκπρόσωποι όλων των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Π. Αδάμ-Βελένη,  ο Διευθυντής  του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Δ. Ναλμπάντης, η Διευθύντρια του Κρατικού  Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μ. Τσαντσάνογλου, η Διευθύντρια του Μακεδονικού Μουσείου  Σύγχρονης Τέχνης,  Ξ. Σκαρπιά-Χόϊπελ και η Γενική Γραμματέας του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών, Αλ. Γουλάκη-Βουτυρά. Κοινή συνισταμένη των επισημάνσεών τους ήταν το απογοητευτικά χαμηλό επίπεδο συνεργασίας του Δήμου με τα μουσεία, παρόλο που ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης είναι η προβολή της μακραίωνης ιστορίας της, αλλά και των σύγχρονων επιτευγμάτων των ανθρώπων της στον τομέα των τεχνών.

ZENITH