Skip to main content

Στηρίζει Παπανδρέου ο πρόεδρος της ΚΟ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

«Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο εμπιστεύομαι ότι θα εφαρμόσει τα σχέδια σταθεροποίησης, αυτό είναι ο κ. Παπανδρέου», δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ
Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, υπογραμμίζοντας ότι «η συνέχιση της παρούσας κατάστασης θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα συνολικά».

«Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο εμπιστεύομαι ότι θα εφαρμόσει τα σχέδια σταθεροποίησης, αυτό είναι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου», δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt» o Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ των κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και SPD την περίοδο 2005-2009 και υπήρξε, ως «δεξί χέρι» του Γκέρχαρντ Σρέντερ στην καγκελαρία, αρχιτέκτονας της περιβόητης μεταρρυθμιστικής «Ατζέντας 2010».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απορρίπτει τα περί «αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζοντας το αναγκαίον και τη σημασία της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας. «Αν αυτό δεν επιτύχει τότε τίθενται σε κίνδυνο συνολικά το ευρώ και η ευρωζώνη», λέει ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ.

ZENITH