Skip to main content

Στηρίζει το ελληνικό αίτημα η Ιταλία, δεν πάει στο Eurogroup ο Πάντοαν

Την πλήρη στήριξη της Ρώμης έχει η Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Μυστήριο με την απουσία του από το αυριανό Eurogroup.

Την πλήρη στήριξη της Ρώμης έχει η Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’Espresso, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, σχολιάζοντας το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, τόνισε ότι η Ρώμη το στηρίζει και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, προσθέτοντας ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Αθήνα να προχωρήσει σε αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Ενδεχόμενη αποτυχία μας μπορεί να βλάψει όλα τα μέλη της ευρωζώνης και να δείξει στις αγορές ότι το ενιαίο νόμισμα είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση χρέους της Ελλάδας είναι μια σημαντική ευκαιρία να «αποδείξουμε ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πάντοαν δεν θα βρεθεί στο αυριανό Eurogroup, καθώς, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Sky, θα βρίσκεται σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Την Ιταλία θα εκπροσωπήσει ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Βιτσέντζο λα Βία

Image
Στηρίζει το ελληνικό αίτημα η Ιταλία, δεν πάει στο Eurogroup ο Πάντοαν
uro

ZENITH