Skip to main content

Στις 16:00 η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί στις 14:30 το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αλέξης Τσίπρας. Θα του ανακοινώσει ότι θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο.

Στις 4 μμ θα ορκισθεί πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, στις 14:30 το μεσημέρι ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι δεν θα ορκιστεί πρωθυπουργός με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Η ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο, εκεί παρών θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μην σηκωθεί όρθιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το απόγευμα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπό του.

ZENITH