Skip to main content

Στις 30 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης της Παγίας

Για τις 30 Μαρτίου, που είναι καθορισμένη η δεύτερη δικάσιμος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τις 30 Μαρτίου, που είναι καθορισμένη η δεύτερη δικάσιμος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Εφετείο δίκασε μέχρι τον αριθμό 12, οπότε δεδομένου ότι η υπόθεση της παγίας έχει την υπ΄αριθμόν 15 θέση στο οινάκιο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκδικαστεί στις 30 Μαρτίου εάν βέβαια δεν ζητηθεί αναβολή από την υπεράσπιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται 17 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας (εκτίει κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση), οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος (αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση), στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, αναφορικά με το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, για το χρονικό διάστημα 1999-2007. Στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής, του ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροεξόδων, του δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι κατηγορούμενος ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης αλλά τη θέση του παίρνει μία πρώην διαχειρίστρια, στην οποία πρώην δημοτικοί παράγοντες επιρρίπτουν το βάρος της ευθύνης.

ZENITH