Skip to main content

Στις 5 Μαΐου το εκλογοδικείο για Νυφούδη – Μάρκου

Θα εξεταστούν 308 ψηφοδέλτια, μετά την ένσταση του υποψηφίου του «Ποταμιού» στη Β’ Θεσσαλονίκης.

του Τάσου Τασιούλα

Για τις 5 Μαΐου προσδιορίστηκε το εκλογοδικείο που θα εξετάσει την προσφυγή του Νίκου Νυφούδη για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Το εκλογοδικείο θα κληθεί να αποφανθεί επί της προσφυγής του κ. Νυφούδη, που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι», αλλά ήρθε δεύτερος, πίσω από την Κατερίνα Μάρκου, που εξελέγη.

Η διαφορά των δυο υποψηφίων ήταν πολύ μικρή, μόλις 49 σταυροί. Η κ. Μάρκου έλαβε 2.696 ψήφους όπως προέκυψε από την καταμέτρηση και ο κ. Νυφούδης έλαβε 2.647. Σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσε ο κ. Νυφούδης, υπάρχουν λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να ζητάει να προσμετρηθούν στον ίδιο 2.695 σταυροί και στην κ. Μάρκου 2.445.

Το εκλογοδικείο θα κληθεί να αποφανθεί επί συνολικά 308 ψηφοδελτίων που προσέβαλε ο α’ αναπληρωματικός βουλευτής του «Ποταμιού».

Η κ. Μάρκου προς το παρόν δεν έχει λάβει κάποια κλήση στα χέρια της, ενώ όπως τόνισε ο κ. Νυφούδης στη Voria.gr, «δε θέλω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και μετά το αποτέλεσμα, ότι ήταν μια αυτονόητη κίνηση από κάθε πλευρά λόγω του οριακού αποτελέσματος, Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Παραμένω πιστός στο δόγμα ότι οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης χρειάζονται ισχυρές και ενωμένες τις δυνάμεις των εκπροσώπων τους την επόμενη μέρα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαι καθημερινά μετά τις εκλογές».

Το εκλογοδικείο θα κληθεί να αποφασίσει και για άλλες δυο περιπτώσεις ενστάσεων, κατά του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου, από τον α’ αναπληρωματικό βουλευτή, Ιωάννη Καράμπελα κι από τον β’ αναπληρωματικό βουλευτή της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, Ανδρέα Κουτσούμπα.

ZENITH