Skip to main content

Στις αγορές η Ελλάδα και πάλι τον Ιούλιο

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι γεγονός, καθώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα μέσα Ιουλίου σε έκδοση έντοκων γραμματίων του Δημοσίου, ώστε να καλύψει παλαιότερες εκδόσεις ύψους 4,56 δισ. ευρώ
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι γεγονός, καθώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα μέσα Ιουλίου σε έκδοση έντοκων γραμματίων του Δημοσίου, ώστε να καλύψει παλαιότερες εκδόσεις ύψους 4,56 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Όπως τόνισε στο Reuters o υφυπουργός, η Ελλάδα θα βγει στα μέσα Ιουλίου εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου 3, 6 και 12 εβδομάδων.

Εξάλλου, σχέδια της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές τον Ιούλιο, με στόχο τη συγκέντρωση 4 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει και η ιστοσελίδα των Financial Times, επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρου Χριστοδούλου.

Το Ιούλιο λήγουν ΕΓΔ συνολικής αξίας 4,56 δις ευρώ. Τα 2,16 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε 12μηνα και 6μηνα που λήγουν στις 16 Ιουλίου, ενώ τα 2,4 δισ. ευρώ διάρκειας 13 εβδομάδων λήγουν στις 23 Ιουλίου.

ZENITH